توصیه های بهداشتی به عزادران حسینی در آستانه محرم الحرام

 

وزارت بهداشت به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری حضرت ابا‌عبدالله، با ارائه توصیه‌های بهداشتی‌، عموم هموطنان را به رعایت هر چه بیشتر موارد بهداشتی در توزیع نذورات دعوت کرد. 


                                   عزاداری
به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با توجه به سنت مردم در توزیع نذورات در ماه محرم و برگزاری جلسات و مراسم مذهبی و عزاداری در مساجد و تکایا و احتمال بروز بیماری‌های مرتبط با غذا، به ویژه بیماری‌های عفونی روده‌ای و مشکلات بهداشتی در مکان‌هایی که به صورت دسته جمعی غذا پخت و توزیع می‌شود، وزارت بهداشت به عزاداران حسینی هشدار داد.

رعایت ضوابط بهداشتی زیر توسط مسئولین و هیئت‌های امنای مساجد، تکایا و هیأت‌‌های عزاداری توصیه می‌شود.
- هرگونه پخت و پز در مکان‌هایی صورت پذیرد که دارای شرایط بهداشتی می‌باشد.

- کلیه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا بایستی قبلا نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی (به صورت رایگان) اقدام نمایند و رعایت بهداشت فردی توسط آنان ضروری است.

- برای آب شرب حتما از آب آشامیدنی مورد تایید مقامات بهداشتی محل، ترجیحا از شبکه عمومی استفاده شود.
- مواد غذایی اولیه حتما سالم بوده و ترجیحا از مواد غذایی مشمول بسته‌بندی که دارای بسته‌بندی مجاز می‌باشند استفاده شود.
- از فرآورده‌های دامی با کشتار مجاز یا بسته‌بندی شده استفاده شود.

- از نمک‌های بسته‌بندی یددار تصفیه شده در تهیه و پخت غذا و مصرف روی سفره‌ها استفاده شود.
- در هنگام توزیع غذا، افراد توزیع کننده از راه رفتن روی سفره‌ها خودداری نمایند.
- از گذاشتن غذای پخت شده در مدت زمان طولانی (حداکثر دو ساعت) در دمای محیط خودداری شود. در صورت الزام به نگهداری مواد غدایی حتما مواد غذایی خام و پخته شده در دمای زیر 40 درجه و یا بالای 60 درجه سانتی‌گراد نگهداری شود.

- از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در داخل یک یخچال یا سردخانه خودداری شود.
- نسبت به جمع‌آوری زیر سیگاری‌ها و نصب تابلوهای ممنوعیت استعمال دخانیات به منظور عدم استعمال دخانیات در مراکز و امکان مذکور اقدام کنند.
- در صورت استفاده از سبزی خوردن و یا سالاد، نسبت به سالم‌سازی سبزیجات مربوطه اقدام شود.

- نسبت به تهیه و نصب وسایل اطفای حریق و یا در صورت وجود نسبت به کنترل آنها به منظور کنترل و جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی اقدام شود.
- نسبت به جمع‌آوری وسایل و تجهیزات مشترک از حمله چادر نماز، حوله و غیره به منظور جلوگیری از بیماری‌های واگیردار پوستی اقدام شود.

- نسبت به شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چند بار مصرف مورد استفاده در توزیع آب، چای و مواد غذایی اقدام شود.
- در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف در توزیع مواد غذایی از ظروف فوم‌دار مخصوص مواد غذایی گرم برای توزیع چای و مواد غذایی گرم استفاده شود.

- توزیع آب یا شربت یا شیر در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم از طریق ظروف دهان تنگ یا شیردار با لیوان‌های یکبار مصرف صورت پذیرد و از تویع مواد در ظروف دهان گشاد و یا استفاده از لیوان مشترک جلوگیری شود.
کارشناسان گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای وزارت بهداشت نیز بر این دستورالعمل نظارت مستمر خواهند داشت.